flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Управління Держпраці в Дніпропетровській області сплатить 300 тисяч грн. платників податків через жадібність: фото

05 березня 2019, 11:45

4 березня в Третьому апеляційному адміністративному суді відбувся ще один бій між Головним управлінням Держпраці в Дніпропетровській області та Благодійною організацією «Благодійне товариство «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» м. Дніпро». На кону 8 135 370 гривень. Нагадаємо, 7 вересня Головне управління Держпраці в Дніпропетровській області прийняло постанову про накладення штрафу на Благодійну організацію, за результатами перевірки, яка проходила в період з 23 по 27 серпня. Вони виявили 73 цивільно-правових договори, які інспектори Держпраці визнали трудовими. Вони і стали єдиним доказом нібито допущеного порушення трудового законодавства, але всі працівники організації оформлені в установленому законом порядку.

У січні 2019 року рахунки благодійної організації «Благодійне товариство «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» м. Дніпро» заморозили. На щастя для керівництва благодійної організації, на той момент на рахунках не було грошових коштів, а так би довелося ще проводити комплекс дій по їх поверненню. Була заборона діяльності. Через це фонд звернувся в поліцію з проханням про відкриття кримінальної справи.

30 жовтня постанова зі скасуванням рішення Держпраці було на руках у адвокатів організації. Відзначимо, що ще 6 жовтня суд виніс два види забезпечення судового позову: головному управлінню Держпраці заборонили звертатися до виконавчого комітету для стягнення штрафу, а їх постанову було зупинено до набрання чинності законного рішення по суті справи. Слід зазначити, що до сих пір дане рішення не набрало законної сили, так як йде апеляційний процес. Основний донор благодійної організації - це глобальний фонд. Штраф виплачений бути не може, тому як гроші за Законом України підлягають арешту стягнення.

Управління Держпраці це не задовольнило. Вони подали апеляцію. Також, 3 грудня, незважаючи на дві заборони, департамент головного управління Держпраці звернувся до виконавчої служби Чечелівського району для стягнення штрафу за скасованою постановою.

Те, що зараз відбувається - це безглузда ситуація. Тому що - цей рахунок сплачено бути не може, - зазначила Олена Доненко, адвокат, юридичної компанії, яка представляла інтереси благодійного фонду з самого початку.

Колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду на чолі з суддею Наталею Малиш на радость благодійного фонду залишила в силі попереднє рішення суду. Тепер головне управління Держпраці в Дніпропетровській області через своє абсурдне рішення повинно виплатити 300 тис. грн. судового збору. Все це сталося через гонитву за 8 млн. грн.

Чи буде далі судитися Держпраці, питання. Наступний крок - це подати касацію до Верховного суду. Для платників податків це обійдеться вже в 240 тис. грн.

Відзначимо, що Дніпропетровська область є лідером в Україні за рівнем захворюваності на ВІЛ-інфекції та СНІД. А «БТ «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» м. Дніпро» - найбільша пацифістська організація, яка бореться з епідеміями ВІЛ і туберкульозом в регіоні.

Сайт «49000.com.ua»