flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав бездіяльність Філатова протиправною та забов'язав розглянути "транспортну петицію" на сесії міськради

27 грудня 2018, 13:07

Внаслідок судового процесу, ініційованого "Громадським контролем", суд забов'язав міського голову Дніпра Бориса Філатова розглянути електронну петицію "Про проведення громадських слухань з питання транспортної мережі міста Дніпра та цін на проїзд", яку протягом року просто ігнорували в міськраді. Про це повідомляє Дніпроград із посиланням на сторінку Громконтролю у Facebook.

Необхідну кількість підписів під петицією зібрали ще в березні 2018 року. Зокрема, у зверненні були зазначені наступні вимоги:

- на сайті міськради опублікувати документи, на підставі яких готувалися зміни до транспортної мережі міста; 
- оприлюднити розрахунки перевізників на підняття тарифу на проїзд пасажирів, які надавалися департаменту транспорту та транспортної інфраструктури. Зокрема, розрахунки на останні три підняття тарифів на проїзд, а саме: до 5 гривень, до 6 гривень та до 7 грн.; 
- провести публічні обговорення транспортної мережі міста;
- за результатами публічних обговорень та у відповідності із ст. 6, 7 Закону України «Про автомобільний транспорт» затвердити рішенням виконавчого комітету Дніпровської міської ради мережу міських маршрутів загального користування; 

Зазначену петицію розглянула профільна комісія, яка рекомендувала Філатову винести її на сесію міськради. Втім, міський голова проігнорував це, тому громадські активісти пішли суд. Перший суд забов'язав провести процедуру розгляду петиції, але юристи з міськради вирішили оскаржити рішення судді. Втім, і другий суд виніс рішення, в якому зазначено "Зобов'язати Дніпровського міського голову розглянути електронну петицію "Про проведення громадських слухань з питання транспортної мережі міста Дніпра та цін на проїзд".

Таким чином, в Громаському контролі сподіваються, що міська влада все ж буде виконувати рішення суду і слідувати інтересам громади міста. У протилежному випадку судові процеси мають відновитися.

Дніпроград