flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мерії Дніпра заборонили змінювати міську транспортну мережу без урахування думки городян

27 грудня 2018, 18:56

Дніпровські активісти вже двічі перемогли в тривалому судовому спорі з градоначальником щодо одних громадських слухань.

Напередодні Нового року активісти громадської організації «Платформа Громадський контроль» добилися ще однієї важливої судової перемоги. Суд апеляційної інстанції підтвердив їх правоту в суперечці з міським головою Дніпра Борисом Філатовим (в Єдиному держреєстрі судових рішень справа № 804/4055/18 - ред.).

Про це повідомили активісти на сторінці «ГромКонтролю» в Facebook.

Раніше «ГромКонтроль» вимагав належного розгляду підтриманої городянами електронної петиції про те, що всі зміни в транспортній схемі і маршрутах пасажирського транспорту повинні проходити через громадські слухання. А дані про такі зміни повинні бути оприлюднені на сайті міськради.

Найбільш наочним підтвердженням правоти «ГромКонтролю» став транспортний колапс, що виник у Дніпрі на початку весни 2017 року, при перевезеннях з житлового масиву Каменський (колишній Фрунзенський). Тоді перевізники самовільно, без погоджень змінили схему руху автотранспорту по маршруту № 125, через що у тисяч жителів масиву виникли серйозні труднощі з поїздками в маршрутках.

У ситуацію включився «Громадський Контроль», щоб надати підтримку жителям масиву в боротьбі за свої права.

Заступник голови Правління «Громадського Контролю» Денис Селін оперативно підготував електронну петицію з вимогою до міської влади проводити всі зміни схем руху транспорту лише після проведення прозорих і відкритих громадських слухань.

Петиція оперативно набрала необхідну кількість голосів. Робоча група з розгляду петицій міськради розглянула послання і навіть рекомендувала міському голові Борису Філатову винести петицію на найближче засідання виконкому міської ради. Однак зроблено цього не було.

У зв'язку з цим «ГромКонтроль» звернувся з позовом до мера до окружного адміністративного суду і влітку 2018 роки виграв у першій інстанції. Незважаючи на те, що представники міської ради подали апеляційну скаргу, юридична команда «ГромКонтролю» домоглася успіху і в апеляції.

Так, в рішенні суду сказано:

«Зобов'язати Дніпровського міського голову Розглянуто Електрон петіцію «Про проведення Громадського слухання з питання транспортної мережі міста Дніпра та цен на проїзд».

Тепер від влади Дніпра очікують виконання судового рішення апеляційної інстанції.

Лица