flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд підтримав рішення про поновлення на посаді заступника прокурора Запорізької області

07 грудня 2018, 11:49

Вчора, 6 грудня, Третій апеляційний адміністративний суд Дніпра не задовольнив позов прокуратури Запорізької області і ГПУ та визнав законною вимогу про поновлення на посаді екс-заступника прокурора Запорізької області Петра Чорного.

Співробітники прокуратури намагалися оскаржити рішення Запорізького окружного адміністративного суду, який постановив відновити зампрокурора на посади і зобов'язав прокуратуру виплатити йому 500 тисяч гривень в якості компенсації.

Раніше ми писали, що Петро Чорний був звільнений наказом Генерального прокурора України від 19 жовтня 2016 року про зміни в штатному розкладі. Керівництво прокуратури вирішило скоротити 39 штатних одиниць і зарахувати в резерв Генеральної прокуратури України. Під скорочення потрапили двоє заступників Шацького: начальник управління нагляду в кримінальному провадженні, а також начальник і заступник управління представництва інтересів громадянина або держави.

Чорний був звільнений з органів прокуратури у зв'язку зі скороченням кількості прокурорів в органах прокуратури. Йому не запропонували посаду, яка б відповідала його кваліфікації і була рівнозначною тій, яку він займав при колишньому керівництві обласної прокуратури. У зв'язку з цим він подав до суду і виграв його.

Перший Запорізький