flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Активісти викликали поліцію до ТААС та знову намагалися зірвати судове засідання

14 лютого 2020, 11:32

Представники ГО «Багнет нації» громадяни Акулов та Філіпенко, які неодноразово зривали судові засідання в Третьому апеляційному адміністративному суді, блокували зали судового засідання та силою намагалися до них потрапити, знову намагалися зірвати роботу Третього апеляційного адміністративного суду.

Під час розгляду справи за апеляційною скаргою громадян П. та С. на ухвалу суду першої інстанції щодо визнання протиправним та нечинним рішення Дніпровської міської ради про припинення діяльності районних у місті Дніпрі рад та їх виконавчих органів, представники позивачів (громадян П. та С.), вони ж і є представники ГО «Багнет нації», заявили відвід суддям. Аргументували вони його тим, що представники невпевнені в об’єктивності та неупередженості суддів, а також тим, що начебто порушуються їх права. Надати обґрунтоване пояснення того,  в чому саме відбувається порушення, представники позивача – Акулов та Філіпенко не змогли.

У відповідь вони почали кричати про протиправне утворення Третього апеляційного адміністративного суду, незаконне здійснення правосуддя суддями ТААС та про те, що державна влада не наділила суд законними правами здійснювати правосуддя.

Колегія суддів порадившись на місці вирішила, що відвід колегії є необґрунтованим та відмовила у його задоволенні. Після цього колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду продовжила розгляд справи. В процесі розгляду справи представники позивачів викликали поліцію та заявляли про начебто порушення їхніх конституційних прав. Вислухавши сторони по справі судді вирішили: апеляційну скаргу громадян П. та С. задовольнити, а ухвалу Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 8 жовтня 2019 року скасувати, справу направити до суду першої інстанції для продовження розгляду справи по суті.

Проте представників позивачів таке рішення, хоча й було винесено на їх користь, не задовольнило. Залишити залу судового засідання, після завершення розгляду справи, вони відмовилися та пояснили це тим, що це місце злочину і вони чекають поліцію.

Своїми діями представники позивача, які також є активістами громадської організації, порушили нормальну роботу ТААС та проявили неповагу до суду та колегії суддів Третього апеляційного адміністративного суду.

Нагадаємо, активісти вже неодноразово вчиняли провокаційні дії та навіть влаштовували штовханину зі співробітниками Національної гвардії України, які забезпечували охорону порядку в суді.