flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ТААС відбулося засідання у справі щодо вартості проїзду в маршрутках Дніпра

14 січня 2020, 17:22

14 січня 2020 року у Третьому апеляційному адміністративному суді пройшло перше засідання за апеляційною скаргою виконавчого комітету Дніпровської міської ради на рішення суду першої інстанції щодо вартості проїзду в міських маршрутках.

Суть справи полягає в тому, що у червні 2019 року Виконком Дніпровської міської ради прийняв рішення щодо встановлення граничних тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах. У липні ГО «Платформа Громадський Контроль» звернулася до суду з позовною заявою до виконавчого комітету ДМР, в якій просила визнати це рішення протиправним та нечинним, адже воно прийняте з порушеннями норм та законів.

Розглянувши справу суд першої інстанції дійшов висновку, що рішення справді має бути скасованим, адже порушена процедура його прийняття.

Виконавчий комітет Дніпровської міської ради, а також ТОВ «Автотранссервіс» та ТОВ «Технополіс» не погодилися з рішенням Дніпровського окружного адміністративного суду та подали апеляційну скаргу до Третього апеляційного адміністративного суду.

За декілька днів до судового засідання представники ТОВ «Автотранссервіс» та ТОВ «Технополіс» подали клопотання про відмову від апеляційної скарги. Проте на судовому засіданні вони просили суд заяву про відмову не розглядати.

Вислухавши сторони колегія суддів оголосила перерву у справі до 10 години 30 хвилин  30 січня 2020 року, аби всі сторони мали час ознайомитися з матеріалами справи, чітко визначитися з власним рішенням та ознайомитися з усіма апеляційними скаргами.