flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Невідомі особи зірвали судові засідання та погрожували поліції та співробітникам Національної гвардії України

21 листопада 2019, 17:18

21 листопада 2019 року у Третьому апеляційному адміністративному суді невідомі особи, які силою намагалися потрапити до зали судового засідання, зірвали розгляд судових справ.

Перед початком розгляду справи №160/6323/19 за апеляційною  скаргою  Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Дніпропетровської області на ухвалу Дніпропетровського окружного адміністративного суду від  16 липня  2019 року про забезпечення позову у справі №160/6323/19 за позовом адвоката до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Дніпропетровської області, Ради адвокатів Дніпропетровської області, Недержавної некомерційної професійної організації «Національна асоціація адвокатів України», секретар судового засідання попросив сторін надати документи, що посвідчують особу.

Крім сторін на судовому засіданні бажали бути присутніми інші особи, кількістю приблизно 10 осіб, проте вони відмовлялися надати документи, які підтверджують їх особи. Весь цей час вони вели себе неадекватно та агресивно по відношенню до суддів та працівників Національної гвардії України, які забезпечували порядок в залі судового засідання.

Далі невідомі особи силоміць намагалися пройти в зал судового засідання Третього апеляційного адміністративного суду та викрикували гасла про незаконність судової установи, а також звинувачували колегію суддів у недотриманні Законів України.

Працівники Національної гвардії України намагались цьому протидіяти і не пускати в зал осіб, які не надали посвідчення особи, проте останні, користуючись численною більшістю силою, відштовхнувши працівників НГУ,  прорвались в зал судових засідань, почали вигукувати погрози та образи відносно працівників НГУ. Відносно останніх також були чутні погрози накшалт «я тебе зараз буду ламати».

Після таких провокативних та силових дій зазначених вище осіб колегією суддів було прийнято рішення відкласти судове засідання, у зв’язку з неможливістю проведення подальших судових засідань.

Через те, що громадяни перешкоджали нормальній роботі суддів та суду, а також зірвали розгляд справ колегії суддів довелося викликати правоохоронців та написати заяву до поліції про притягнення громадян до відповідальності за перешкоджання нормальній роботі суду.

Судді впевнені, що такими діями зазначені вище особи порушили громадський порядок в приміщенні суду, вчинювали тиск на колегію суддів, зірвали проведення судового засідання, застосували фізичну силу та погрози відносно працівників Національної гвардії України, що є кримінальним правопорушенням.