flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Парижі проходить 20-е пленарне засідання Антикорупційної мережі для країн Східної Європи і Центральної Азії Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)

22 березня 2019, 15:20

20–22 березня 2019 року  в Парижі, Франція, у рамках Глобального форуму з питань доброчесності та боротьби проти корупції відбувається 20-е пленарне засідання Антикорупційної мережі для країн Східної Європи та Центральної Азії, що організовано в межах регіональної антикорупційної програми, започаткованої Робочою групою з питань хабарництва Організації економічного співробітництва та розвитку.

У складі української делегації Вищу кваліфікаційну комісію суддів України представляють заступник Голови Комісії Станіслав Щотка та заступник начальника відділу міжнародного співробітництва секретаріату Комісії Юлія Ткаченко.

Мета  пленарного засідання – представлення проміжного звіту України  стосовно прогресу виконання рекомендацій Антикорупційної мережі ОЕСР у сфері боротьби з корупцією.

Під час сесії, присвяченій Україні, Станіслав Щотка поінформував учасників заходу про роботу Комісії в частині судової реформи, зокрема щодо перебігу та результатів конкурсу до Вищого антикорупційного суду  та його Апеляційної палати.

«Вища кваліфікаційна комісія суддів України ніколи не толерувала корупції. Переконаний, що успішна робота Комісії стосовно створення Вищого антикорупційного суду сприятиме утвердженню  в суспільстві нетерпимості до корупції на засадах, що існують в Європі та усьому світі», –  зазначив Станіслав Щотка.

Делеговані на пленарне засідання представники українських органів влади взяли участь в обговоренні результатів виконання робочої програми Антикорупційної мережі ОЕСР на 2016–2020 роки, підготовки наступної робочої програми, методології та графіка проведення наступного раунду моніторингу, індикаторів ефективності, тематичних досліджень.

 До складу української делегації також увійшли представники Національного агентства з питань запобігання корупції; Генеральної прокуратури України; Національного агентства України з питань державної служби; Спеціалізованої антикорупційної прокуратури; Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів; Міністерства внутрішніх справ України; Міністерства економічного розвитку і торгівлі України; Національного антикорупційного бюро України та Державного бюро розслідувань. 

Довідково: 

З 2003 року Україна є учасницею Стамбульського плану дій боротьби проти корупції, що є субрегіональною програмою Антикорупційної мережі для країн східної Європи та центральної Азії Організації економічного співробітництва та розвитку. Ця програма спрямована на просування високих стандартів боротьби з корупцією в країнах-учасницях, зокрема розвиток ефективної і прозорої системи державної служби, посилення боротьби з хабарництвом та забезпечення чесності в бізнесі, підтримку активної участі громадськості у реформах. Антикорупційна мережа ОЕСР надає допомогу країнам Східної Європи та Центральної Азії в їх боротьбі з корупцією шляхом забезпечення регіональної ініціативи задля просування антикорупційних заходів, обміну досвідом та розвитку передових практик й координації донорської діяльності.

За повідомленням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.