flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ТААС взяли участь у тренінгу «Розгляд судами виборчих спорів»

20 березня 2019, 11:45

19 березня 2019 року у Дніпрі пройшов тренінг для суддів адміністративних судів, присвячений розгляду судами виборчих спорів. Від Третього апеляційного адміністративного суду у тренінгу взяли участь заступник голови суду Суховаров А.В. та судді Головко  О.В., Малиш Н.І. та Ясенова Т.І.

Також слухачами тренінгу стали судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Лукманова О.М. та Щербак А.А.

Під час тренінгу учасники розглянули міжнародні стандарт та принципи демократичних спорів, ознайомилися з оглядом національного законодавства про вибори, розібрали класифікацію виборчих спорів під час виборчого процесу.

Приділили увагу й особливостям провадження щодо виборчих прав за правилами Кодексу адміністративного судочинства України та питанню спорів пов’язаних з процесом референдуму.

Викладачами під час тренінгу були Михайло Цуркан – заступник директора тестологічного центру НШСУ та сертифіковані тренери Національної школи суддів України –  суддя Вищого адміністративного суду України Любов Гончар та суддя Донецького окружного адміністративного суду Олександр Зінченко.

Тренінг «Розгляд судами виборчих спорів» для суддів адміністративних судів розроблено Національною школою суддів України у співпраці з Офісом Ради Європи в Україні.

 Фото Дніпровського регіонального відділення Національної школи суддів України.