flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ТААС взяв участь у III Міжнародній наукового-практичній конференції

18 березня 2019, 12:59

15 березня 2019 року у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася науково-практична конференція «Міжнародна та національна безпека: теоретичні і прикладні аспекти».

Одним з учасників міжнародної конференції став голова Третього апеляційного адміністративного суду Коршун Анатолій Олександрович.

З вітальними словом до учасників конференції звернувся ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко. Він подякував аудиторії за участь в заході та акцентував увагу на тому, що такий науковий захід – це можливість зробити вагомий внесок у вирішення питань державної безпеки як на загальнонаціональному, так і міжнародному рівні.

Серед запрошених учасників, які презентували свої доповіді на конференції, були:

  • Вольфганг Мьоссінгер - Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини;
  • Мирослав Лісонь – завідувач кафедри кримінальної поліції Академії поліцейського корпусу в Братиславі;
  • Адріан Вашко – старший викладач кафедри кримінальної поліції Академії поліцейського корпусу в Братиславі;
  • Владімір Шулц та Марек Чандик – доценти кафедри управління та інформатики факультету управління і безпеки Академії поліції Чехії;
  • Гіоргі Свианадзе та Коба Чихладзе – асистенти-професори факультету права і міжнародних відносин Грузинського технічного університету.

Під час виступів учасники конференції розповідали про внесок Німеччини до українських реформ у правоохоронній діяльності, правову безпеку держави, сучасний стан злочинності у Чеській Республіці, тероризм та проблеми національної безпеки.

Не меш обговорюваним стало питання щодо особливостей розслідування воєнних злочинів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Своїм досвідом з представниками українських академій та університетів внутрішніх справ, начальники ГУ Нацполіції, прокурорами та іншими учасниками конференції поділилися і консультанти з громадського порядку Консультаційної місії ЄС в Україні. Вони розповідали про впровадження скандинавської моделі в діяльність поліції.

Під час конференції учасники заходу обговорили пропозиції щодо перспективних новацій у законодавство, які дозволять покращити ситуацію з міжнародною та національною безпекою України.

Крім того, учасники конференції привітали Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ з 53-річчям вишу. До свята курсанти влаштували масштабний флешмоб. Вони вистроїлися разом та за допомогою кольорових карток сформували число «53».

  

Відео: Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ