flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

КСУ не керуватиметься «революційною доцільністю», але захищатиме Конституцію, — Станіслав Шевчук

11 березня 2019, 15:22

Головна мета КСУ полягає в приведенні правового поля України у відповідність з Основним Законом, підкреслив голова Конституційного Суду.

Голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук повідомив про прийняття запрошення завітати 19-21 березня до Вашингтона для зміцнення діалогу «із колегами, висвітленні викликів, які стоять перед Конституційним Судом в сучасних умовах». Про це голова КСУ заявив на своїй сторінці Facebook.

«Головна мета Конституційного Суду полягає в приведенні правового поля України у відповідність з Основним Законом. Правильно встановлений діагноз — це запорука ефективного лікування і швидкого одужання. Суд не керується «вуличним розумінням права» чи «революційною доцільністю», але захищатиме Конституцію. Оцінка наших рішень на справедливість вимагає часу. Тому обструкція, якій піддається Суд після винесення рішень, які суперечать «вуличному розумінню», не є ознакою правової і цивілізованої держави. Це означає, що попереду у нас ще багато роботи. Я не згоден з твердженнями, що захист Конституції може бути «поразкою в боротьбі з корупцією». Не може бути поразкою захист Конституції! У цьому контексті об'єктивне інформування громадськості й наших західних колег є важливим елементом конституційної стратегії. Я прийняв запрошення здійснити візит 19-21 березня до Вашингтона для зміцнення діалогу із нашими колегами, висвітлення викликів, які стоять перед Конституційним Судом в сучасних умовах. Під час спілкування я висловлю міркування за всіма цими питаннями. Конституційний Суд продовжує свою роботу», — написав Шевчук.

За повідомленням Судово-юридичної газети.