flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВККСУ Сергій Козьяков презентував у місті Відні досвід України з формування антикорупційного суду

05 березня 2019, 08:42

4 та 5 березня 2019 року у місті Відні (Австрія) відбувається інформаційний захід для представництв держав-учасниць ОБСЄ, присвячений українським реформам «Підсумки ключових реформ в Україні: децентралізація та судова система».

До складу української делегації увійшов Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков.

Під час свого виступу в секції «Конкурс до Вищого антикорупційного суду» Сергій Козьяков окреслив головні етапи процесу формування антикорупційного суду в Україні та апеляційної палати цього суду.

Голова Комісії наголосив на безпрецедентній прозорості та відкритості конкурсних процедур. Зокрема, зазначив, що за проведенням іспиту спостерігали представники ЗМІ та громадськості. Велась онлайн-трансляція іспиту, спеціальних спільних засідань, співбесід з членами ВККСУ, а всі досьє кандидатів опубліковані на офіційному веб-сайті Комісії.

Голова ВККСУ розповів про роботу Комісії з Громадською радою міжнародних експертів. «Це вперше, коли країна запросила міжнародних експертів взяти участь в процедурах щодо призначення на суддівські посади», – зауважив Сергій Козьяков. За його словами, це був дуже позитивний досвід спільної роботи.

Також Голова Комісії повідомив, що найближчим часом буде сформовано рейтинг кандидатів до Вищого антикорупційного суду з числа осіб, які успішно пройшли всі етапи конкурсу.

Не оминув увагою Сергій Козьяков й інші процедури, що наразі здійснюються Комісією: другий конкурс до Верховного Суду, конкурси до Вищого суду з питань інтелектуальної власності та Апеляційної палати цього суду, кваліфікаційне оцінювання суддів на відповідність займаній посаді, а також добір кандидатів на посади суддів місцевих судів.

Голова Комісії подякував міжнародним партнерам, які надавали підтримку в межах конкурсу до Вищого антикорупційного суду, за всебічну допомогу.

Робочий візит української делегації до міста Відня організовано за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Довідково:

Координатор проектів ОБСЄ в Україні здійснює планування, нагляд за виконанням проектів ОБСЄ, які надають допомогу Україні в посиленні її безпеки та вдосконаленні законодавства, інститутів і практики відповідно до стандартів демократії. Метою цієї діяльності є підтримка зусиль країни, спрямованих на те, аби її закони, структури та процеси відповідали вимогам і ознакам сучасної демократичної держави, створювали безпечніше середовище для її громадян. Посол Вайдотас Верба з Литви є Координатором проектів ОБСЄ в Україні з 01 вересня 2014 року.

За повідомленням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.