flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Окружний адмінсуд Києва скасував постанову Кабміну про ціну газу: з’явився текст рішення

05 березня 2019, 08:25

У понеділок, 4 березня, колегія суддів Окружного адміністративного суду Києва у складі головуючого судді Євгенія Аблова та суддів Альони Мазур і Олесі Чудак розглянувши у судовому засіданні справу за позовом Юлії Тимошенко, ГО «Тарифна мобілізація» до Кабінету міністрів України, визнав протиправною та нечинною постанову Кабінету міністрів України №315 від 27.04.2016, якою в т. ч. визначався порядок формування ціни на природний газ для потреб населення. 

Розгляд цієї справи відбувався з 2016 року. Такий тривалий строк розгляду пов'язаний, зокрема, зі зміною складу колегії суддів у зв’язку із закінченням їх повноважень щодо здійснення правосуддя, що зумовило здійснення розгляду справи з початку, призначенням у справі судових експертиз та загальним навантаженням на суддів з розгляду адміністративних справ.

Окружний адміністративний суд Києва ухвалив таке рішення у зв’язку з порушенням урядом порядку прийняття оскаржуваної постанови в частині її погодження з Секретаріатом Енергетичного Співтовариства та Державною регуляторною службою України, оприлюднення проекту постанови та ін., що загалом призвело до усунення від участі у прийнятті оскаржуваного рішення значного кола заінтересованих осіб.

Вказані порушення були визнані судом суттєвими та такими, що свідчать про недотримання при прийнятті даної постанови вимог нормативних актів, що мають вищу юридичну силу.

             

За інформацією Судово-юридичної газети.