flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий звіт Третього апеляційного адміністративного суду (25 лютого – 1 березня 2019 року)

04 березня 2019, 10:17

Протягом тижня, з 25-го лютого по 1 березня 2019 року, до Третього апеляційного адміністративного суду надійшла 271 апеляційна скарга у адміністративних справах та 1 заява за нововиявленими обставинами.

Категорії справ, що були зареєстровані в Третьому апеляційному адміністративному суді  — це:

- спори з приводу реалізації публічної фінансової політики, зокрема зі спорів у сфері: державного регулювання ринків фінансових послуг;

- спори з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та спорів у сфері публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо: соціального захисту; соціального захисту та зайнятості інвалідів; соціальних послуг, у тому числі соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам;

- спори з приводу  реалізації державної політики у сфері економіки, зокрема зі спорів щодо: митної справи (крім охорони прав на об’єкти інтелектуальної власності); зовнішньоекономічної діяльності; спеціальних заходів щодо демпінгового та іншого імпорту;

- спори з приводу забезпечення юстиції, зокрема спори у сфері судоустрою.

Всі апеляційні скарги були зареєстровані та розподілені автоматизованою системою «Діловодство суду»  між суддями, що в середньому складає по 13-15 апеляційних скарг на кожного суддю.

За минулий тиждень судді Третього апеляційного адміністративного суду розглянули 254 апеляційні скарги у адміністративних справах. А за період з 1 по 28 лютого кількість розглянутих справ становить - 1043.

За період з 25-го лютого по 1 березня 2019 року кількість відправленої поштової кореспонденції з Третього апеляційного адміністративного суду — 1809. З них 1665 листів та 144 справи.

Станом на 4 березня 2019 року у Третьому апеляційному адміністративному суді залишається 2242 нерозглянутих справи.

25 лютого 2019 року суддя Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду, кандидат на посаду судді КАС ВС - Уханенко Сергій Анатолійович відвідав школу №23 та провів урок для учнів 10-го класу. Суддя розказав школярам що таке право та про першочергові природні права особи, про право голосу на виборах, про нормативно-правові акти, які приймає керівництво держави та які потім застосовують суди у своїй діяльності.

Суддя Третього апеляційного адміністративного суду Олена Володимирівна Головко повідомила, що 19 лютого 2019 року адвокат вчинив дії, які, на її думку, мають ознаки кримінального правопорушення, а саме втручання в діяльність судових органів. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

1 березня 2019 року Третьому апеляційному адміністративному суді пройшли збори суддів. На них обговорювалися питання щодо затвердження положення про апарат суду, складу постійно-діючих колегій суддів та інші важливі питання.