flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду затвердив кількісний склад палат

01 березня 2019, 13:05

У Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду збільшено кількісний склад палат цього суду. Таке рішення було прийнято 28 лютого 2019 року, під час зборів суддів ВС у КАС.

Збори суддів визначили склад судової палати з розгляду справ щодо податків, зборів та інших обов’язкових платежів у кількості 15 суддів, судової палати з розгляду справ щодо захисту соціальних прав – у кількості 15 суддів, судової палати з розгляду справ щодо виборчого процесу та референдуму, а також захисту політичних прав громадян – у кількості 21 судді.

Голова КАС ВС зазначив, що таке рішення ухвалено відповідно до рішення Вищої ради правосуддя від 31 липня 2018 року № 2457/0/15-18 «Про погодження кількості суддів у Верховному Суді» та наказу Державної судової адміністрації України від 31 липня 2018 року № 370 «Про визначення кількості суддів касаційних судів Верховного Суду», якими визначена кількість суддів Верховного Суду – 196 штатних одиниць, з яких у Касаційному адміністративному суді – 56. З них 5 суддів обираються до Великої Палати Верховного Суду.

Михайло Смокович пояснив, що до складу судової палати з розгляду справ щодо виборчого процесу та референдуму, а також захисту політичних прав громадян пропонується найбільша кількість суддів у зв’язку з тим, що цього року відбудуться два виборчих процеси – вибори Президента України та вибори народних депутатів України, і Суд має належно організувати свою роботу для захисту прав суб’єктів виборчого процесу.

У КАС ВС працює 30 суддів, з яких 4 обрано до ВП ВС, до складу судової палати з розгляду справ щодо податків, зборів та інших обов’язкових платежів входить 9 суддів, судової палати з розгляду справ щодо захисту соціальних прав – 9 суддів, судової палати з розгляду справ щодо виборчого процесу та референдуму, а також захисту політичних прав громадян – 7 суддів (один суддя у відпустці по догляду за дитиною).

За повідомленням прес-служби Верховного Суду.