flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий звіт Третього апеляційного адміністративного суду (4 – 8 лютого 2019 року)

11 лютого 2019, 11:21

Протягом тижня, з 4-го по 8-е лютого 2019 року, до Третього апеляційного адміністративного суду надійшло 185 апеляційних скарг у адміністративних справах та 1 адміністративний позов.

Категорії справ, що були зареєстровані в Третьому апеляційному адміністративному суді  — це:

- спори з приводу реалізації державної політики у сфері економіки, зокрема зі спорів щодо: дозвільної системи, нагляду (контролю), реалізації держрегуляторної політики у сфері госпдіяльності; ліцензування певних видів підприємницької діяльності; розроблення і застосування нацстандартів, техрегламентів та процедур оцінки відповідності;

- спори з  приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та спорів у сфері публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо: управління, нагляду та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов'язкового державного соціального страхування;

- спори з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема зі спорів щодо: реалізації податкового контролю;

- спори з приводу реалізації публічної фінансової політики, зокрема зі спорів у сфері: спорів за участю органів доходів і зборів.

Всі апеляційні скарги були зареєстровані та розподілені автоматизованою системою «Діловодство суду»  між суддями, що в середньому складає по 10-13 апеляційних скарг на кожного суддю.

 За минулий тиждень судді Третього апеляційного адміністративного суду розглянули 198 апеляційних скарги у адміністративних справах.

За період з 4-го по 8-е лютого 2019 року кількість відправленої поштової кореспонденції з Третього апеляційного адміністративного суду — 1970. З них 1806 листів та 164 справи.

Станом на 11 лютого 2019 року у Третьому апеляційному адміністративному суді залишається 2289 нерозглянутих справ.

Минулого тижня Третій апеляційний суд розказав громадянам України, що необхідно робити якщо вони не знайшли себе у списку виборців. Для цього необхідно не пізніш як за 5 днів до дня голосування (тобто не пізніше 26 березня 2019 року) вирушити до органу ведення реєстру виборців. Де знайти найближчий – дивіться ТУТ.

При собі потрібно мати:

- паспорт та його копію;

- трохи часу в запасі, аби написати заяви про включення до списку виборців у Вашому районі.

8 лютого 2019 року суддя Третього апеляційного адміністративного суду Дурасова Юлія Володимирівна стала учасником семінару-практикуму «Застосування виборчого законодавства», який пройшов у Вінниці. Протягом семінару вони обговорювали питання територіальної підсудності, процесуальні та організаційні повноваження судів апеляційних інстанцій у процесі розгляду спорів пов’язаних з виборами.