flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зобов’язав міського голову Дніпра розглянути «транспортну петицію»

27 грудня 2018, 16:17

Третій апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції щодо визнання бездіяльності міського голови Дніпра Бориса Філатова протиправною та зобов’язав його розглянути електронну петицію «Про проведення громадських слухань з питання транспортної мережі міста Дніпра та цін на проїзд», яку протягом року в міськраді просто ігнорували. 

Нагадаємо, необхідну кількість голосів за петицію автори зібрали ще в березні 2018 року. У тексті петиції вони просили опублікувати на сайті міськради документи, на підставі яких готувалися зміни до транспортної мережі міста, оприлюднити розрахунки перевізників на підняття тарифу на проїзд пасажирів, які надавалися департаменту транспорту та транспортної інфраструктури. Та найголовнішим їх проханням було проведення публічних обговорені транспортної мережі міста.

Після того, як документ зібрав всі підписи, його розглянула робоча група, створена у міськраді для опрацювання електронних петицій, яка й рекомендувала міському голові винести петицію на сесію міськради. Проте коли влада Дніпра проігнорувала це, то громадські активісти звернулися до суду. Тоді ж суд з’ясував і те, що робоча група яка розглядала петицію не є відповідним виконавчим органом Дніпровської міської ради, у зв'язку з чим суб'єктом владних повноважень порушено порядок розгляду звернення.

Розглянувши справу, суд першої інстанції визнав протиправною бездіяльність міського голови Дніпра Бориса Філатова та зобов’язав його розглянути електронну «транспортну петицію», але міськрада оскаржила це рішення в суді апеляційної інстанції. Колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду керуючись законами та наявними фактами – залишила рішення суду першої інстанції без змін.