flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий звіт Третього апеляційного адміністративного суду (10-14 грудня 2018 року)

17 грудня 2018, 10:35

Протягом тижня, з 10-го по 14-е грудня 2018 року, до Третього апеляційного адміністративного суду надійшло 296 апеляційні скарги у адміністративних справах та 1 заява про відвід (самовідвід) судді.

Категорії справ, що були зареєстровані в Третьому апеляційному адміністративному суді  — це:

- спори з приводу податку на додану вартість (крім бюджетного відшкодування з податку на додану вартість);

- спори з приводу загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, у тому числі пенсійного страхування осіб, звільнених з публічної служби (військової служби);

- спори щодо проходження служби.

Всі апеляційні скарги були зареєстровані та розподілені автоматизованою системою «Діловодство суду»  між суддями, що в середньому складає по 17 апеляційних скарг на кожного суддю.

 За минулий тиждень судді Третього апеляційного адміністративного суду розглянули 174 апеляційні скарги у адміністративних справах.

За період з 10 по 14 грудня 2018 року кількість відправленої поштової кореспонденції з Третього апеляційного адміністративного суду — 1671. З них 1520 листів та 151 справа.

Станом на 14 грудня 2018 року у Третьому апеляційному адміністративному суді залишилося 2436 нерозглянутих справ.

10 грудня 2018 року колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду розглядала справу за апеляційною скаргою ГУ ДМС України в Дніпропетровській області. Державна структура подала апеляцію на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду, який зобов’язав Міграційну службу видати громадянину Акулову паспорт у вигляді книжечки, з проставленою відміткою місця проживання без використання цифрового ідентифікатора особи та автоматизованої обробки персональних даних.

Та через некоректну поведінку громадян Акулова В.В., Акулової Є.Ф., Палагути Н.А. та Філіпенко С.В., які були присутні на засіданні, розглянути скаргу та винести законне рішення судді ТААСу так і не змогли, бо ж громадяни зірвали судове засідання. Суддям довелося оголосити перерву в  судовому засіданні до 10:00 години 14.01.2019 року.

11 грудня 2018 року ВРП розглянула питання про переведення суддів ліквідованих апеляційних судів. Розглянувши кандидатури суддів ВРП ухвалила переведення 28-ми суддів, серед них і судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду - Божко Людмила Андріївна та  Головко Олена Володимирівна. Їх переведуть на посаду суддів Третього апеляційного адміністративного суду. 

Керівництво Третього апеляційного адміністративного суду підписало угоду з керівництвом Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ на проведення практики студентів на базі суду. Підписана угода між керівництвом Третього апеляційного адміністративного суду та керівництвом Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ діятиме протягом 5 років до 31 грудня 2023 року.