flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий звіт Третього апеляційного адміністративного суду (3-7 грудня 2018 року)

10 грудня 2018, 10:58

Протягом тижня, з 3-го по 7-е грудня 2018 року, до Третього апеляційного адміністративного суду надійшло 280 апеляційні скарги у адміністративних справах, 1 запит на інформацію та 1 заява про відвід (самовідвід).

Категорії справ, що були зареєстровані в Третьому апеляційному адміністративному суді  — це:

- спори з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема зі спорів щодо: податку на прибуток підприємств;

- спори з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та спорів у сфері публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо: збору та обліку єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування;

- спори з приводу забезпечення реалізації конституційних прав особи, а також реалізації статусу депутата представницького органу влади, організації діяльності цих органів, зокрема зі спорів щодо: забезпечення права особи на звернення до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та  посадових і службових осіб цих органів.

Всі апеляційні скарги були зареєстровані та розподілені автоматизованою системою «Діловодство суду»  між суддями, що в середньому складає по 16-18 апеляційних скарг на кожного суддю.

 За минулий тиждень судді Третього апеляційного адміністративного суду розглянули 122 апеляційні скарги у адміністративних справах.

За період з 3 по 7 грудня 2018 року кількість відправленої поштової кореспонденції з Третього апеляційного адміністративного суду — 1611. З них 1477 листів та 134 справи.

Станом на 7 грудня 2018 року у Третьому апеляційному адміністративному суді залишилося 2398 нерозглянутих справ.

4 грудня ВРП розглянула питання про переведення суддів ліквідованих апеляційних судів. Розглянувши кандидатури ВРП ухвалила переведення 9-ти суддів, серед них і суддя колишнього Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Малиш Наталія Іванівна. Її переведуть на посаду судді Третього апеляційного адміністративного суду.