flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату ТААС написали лист-звернення до Президента щодо оплати праці в суді

03 грудня 2021, 15:23

Працівники апарату Третього апеляційного адміністративного суду звернулися до владних органів України через складну ситуацію з фінансуванням та оплатою праці працівників суду.

Свій лист вони адресували Президенту України, Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України, Державній судовій адміністрації, Раді суддів України, Вищій раді правосуддя та Національному агентству України з питань державної служби.

У листі працівники апарату Третього апеляційного адміністративного суду просять вирішити ситуацію щодо низької заробітної плати, яку отримують у суді. У зв’язку з тим, що співробітники не отримують належного розміру заробітну плату, у суді відбувається постійна втрата кадрів. З початку 2021 року з Третього апеляційного адміністративного суду звільнилося 25 працівників.

«Розмір заробітної плати працівників апарату суду не забезпечує належний рівень їхнього життя, суперечить вимогам часу і не відповідає тому рівню обов’язків і відповідальності, які покладені на працівників апаратів судів при виконанні ними функцій держави. Так, порівняно з іншими роками, а саме 2018 та 2019 рік, розмір заробітної плати працівників апарату суду постійно зменшується.

Так, середня заробітна плата:

  • державного службовця: 6316,80 грн. - податки 19,5% = 5085,02 грн.;
  • працівників, які виконують функції з обслуговування: 6000 грн. - податки 19,5% = 4830 грн.

Звертаємо увагу на велике навантаження на працівників суду. На даний час до суду надійшло 20 000 апеляційних скарг та матеріалів, без врахування обов’язкових до розгляду процесуальних заяв, навантаження у 2021 році збільшилось на 20% порівняно з 2020 роком. Навантаження на працівників суду є великим, при цьому працівники не отримують премій та інших доплат за гідне виконання своїх службових обов’язків», - йдеться у листі-зверненні працівників апарату Третього апеляційного адміністративного суду.

З повним текстом листа-звернення щодо оплати праці працівників суду можна ознайомитися нижче.