flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий звіт Третього апеляційного адміністративного суду (19-23 жовтня 2020 року)

26 жовтня 2020, 11:35

Протягом тижня, з 19 по 23 жовтня 2020 року, до Третього апеляційного адміністративного суду надійшло 395 апеляційних скарг у адміністративних справах, 2 заяви на продовження розгляду, 2 заяви за нововиявленим обставинами (2 інстанція) та 1 заява на новий розгляд (2 інстанція).

Категорії справ, що були зареєстровані в Третьому апеляційному адміністративному суді  — це:

- справи щодо виборчого процесу та референдуму, зокрема щодо висування та реєстрації кандидатів;

- справи щодо виборчого процесу та референдуму, зокрема щодо уточнення списків виборців;

- справи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху;

- справи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо збору та обліку єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та інших зборів;

- справи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері землеустрою; державної експертизи землевпорядної документації; регулювання земельних відносин;

- справи щодо захисту політичних (крім виборчих) та громадянських прав, зокрема щодо забезпечення права особи на звернення до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів.

Всі апеляційні скарги, які надійшли до суду з 19 по 23 жовтня 2020 року, були зареєстровані та розподілені автоматизованою системою «Діловодство суду» між суддями, що в середньому складає по 16-18 апеляційних скарг на суддю.

За минулий тиждень у Третьому апеляційному адміністративному суді розглянуто 244 справи та матеріали.

За період виборчого процесу, який стартував в Україні 5 вересня 2020 року та пов'язаний з проведенням чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, до Третього апеляційного адміністративного суду надійшло 43 виборчих справи.

За період з 19 по 23 жовтня 2020 року кількість відправленої поштової кореспонденції з Третього апеляційного адміністративного суду — 1249. З них 1243 листи та 6 справ.

Станом на 26 жовтня 2020 року у Третьому апеляційному адміністративному суді на розгляді залишається 3606 справ.