flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий звіт Третього апеляційного адміністративного суду (6-11 травня 2019 року)

00 0000, 00:00

Протягом тижня, з 6-го по 11-те травня 2019 року, до Третього апеляційного адміністративного суду надійшло 216 апеляційних скарг у адміністративних справах, 1 заява про відвід (самовідвід), 1 справа за нововиявленими обставинами (2 інстанція), 2 запити на повернення судового збору та 12 заяв про перегляд судового рішення за виключними обставинами.

Категорії справ, що були зареєстровані в Третьому апеляційному адміністративному суді  — це:

- справи з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та спорів у сфері публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо: управління, нагляду та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов'язкового державного соціального страхування;

- справи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки, зокрема зі спорів щодо: дозвільної системи, нагляду (контролю), реалізації держрегуляторної політики у сфері госпдіяльності; ліцензування певних видів підприємницької діяльності; розроблення і застосування нацстандартів, техрегламентів та процедур оцінки відповідності;

-  справи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема зі спорів щодо: реалізації податкового контролю;

- справи з приводу реалізації публічної фінансової політики, зокрема зі спорів у сфері: державного регулювання ринків фінансових послуг.

Всі апеляційні скарги, які надійшли до суду з 6 по 11 травня 2019 року,  були зареєстровані та розподілені автоматизованою системою «Діловодство суду» між суддями, що в середньому складає по 13-16 апеляційних скарг на кожного суддю.

З 1 по 30 квітня 2019 року в суді розглянули 1323 апеляційних скарг у адміністративних справах.

 За минулий тиждень судді Третього апеляційного адміністративного суду розглянули 143 апеляційних скарг у адміністративних справах.

За період з 6-го по 11-те травня 2019 року кількість відправленої поштової кореспонденції з Третього апеляційного адміністративного суду — 1577. З них 1515 листів та 62 справи.

Станом на 13 травня 2019 року у Третьому апеляційному адміністративному суді залишається 2120 нерозглянута справа.