flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Активісти та представники позивача зірвали розгляд більш ніж 10 справ у Третьому апеляційному адміністративному суді

29 листопада 2018, 16:20

29 листопада 2018 року у Третьому апеляційному адміністративному суді колегія суддів розглядала апеляційну скаргу у адміністративній справі громадянки Д. до ГУ Державної міграційної служби України у Дніпропетровській області в особі Новокодацького районного відділу в місті Дніпрі. Та розгляд справи зірвали представники позивача та активісти, які перешкоджали роботі колегії та висловили неповагу до суду. Такі дії вони проявили після того, як головуючий суддя відмовив їм, громадянам Акулову В.В., Палагуті Н.В. та Філіпенко С.В. у допуску, як представникам позивача, у зв’язку з тим, що ними не були надані нотаріально посвідчена довіреність чи ордер виданий відповідно до закону про адвокатуру. А саме ці документи відповідно до статті 59 КАС України можуть підтвердити повноваження представника.

Після чого зазначені особи почали скаржитися на нелегітимність суду і поставили ультиматум – або їх допустять до суду, як представників позивача, або вони не дозволять продовжити судове засідання.

Через перешкоджання громадянами Акуловим В.В., Палагутою Н.В. та Філіпенко С.В. колегії суддів довелося оголосити про перерву у судовому засіданні. Але й тоді громадяни продовжували вести себе некоректно до працівників суду в результаті чого довелося викликати поліцію.

«Через те, що громадяни перешкоджали нормальній роботі суддів та суду в цілому, було зірвано розгляд більше 10 адміністративних справ. Активісти, вони ж називали себе представниками позивача, на прохання вийти з судового залу відреагували не зовсім адекватно, тому керівництво суду вирішило написати заяву до поліції про притягнення громадян Акулова В.В., Палагути Н.В. та Філіпенко С.В. до кримінальної відповідальності передбаченою статтею 341-ю Кримінального Кодексу України – перешкоджання нормальній роботі суду», – заступник голови Третього апеляційного адміністративного суду Андрій Суховаров.

Та навіть слідчий Соборного ВП ДВП ГУНП у Дніпропетровській області не зміг заспокоїти активістів та представників позивача. Вони довго відмовлялися надавати свої документи поліції.

Після перерви, яка через некоректну поведінку громадян Акулова В.В., Палагути Н.В. та Філіпенко С.В. затягнулася на декілька годин, колегія суддів продовжила розгляд справи. Позивачка – громадянка Д. заявила, що представники їй більше не потрібні, вона самостійно буде представляти себе в суді.

Розглянувши апеляційну скаргу громадянки Д. суд постановив скасувати рішення суду першої інстанції та визнати протиправними дії ГУ Державної міграційної служби України у Дніпропетровській області в особі Новокодацького районного відділу в місті Дніпрі та зобов’язати його оформити та видати бланк паспорта громадянці Д. у формі паспортної книжечки.