flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

1 грудня 2023 року до Третього апеляційного адміністративного суду завітали студенти Вищого навчального закладу «Університет імені Альфреда Нобеля».

07 грудня 2023, 15:34

Зустріла студентів начальник відділу управління персоналом Наталія Романенко. Вона провела екскурсію будівлею суду та показала зали судових засідань, розповіла про аудіо та відеофіксацію судових засідань. Надала короткий огляд службових завдань, які виконуються працівниками апарату суду для забезпечення здійснення судочинства суддями.

Вона зазначила, що у судах є посади державної служби, на які можуть претендувати громадяни Ураїни, які відповідають певним критеріям, та пройшли конкурс та співбесіду.

Особливу увагу керівник відділу управління персоналом приділила тим вакансіям, на які можуть претендувати в судовій системі молоді фахівці, які тільки що закінчили вищі навчальні заклади.

У залі судового засідання зустріч продовжив суддя, заступник голови суду Андрій Суховаров.

Протягом 40 хвилин суддя спілкувався зі студентами про резонансні справи, які розглядаються у суді, та про різні випадки, які бувають під час судових засідань.

Студенти активно ставили питання про те, чи важко працювати суддею, що необхідно, щоб зайняти цю посаду та про те, як саме реформування судової системи впливає на всю судову гілку влади.

Завдяки постійній співпраці Третього апеляційного адміністративного суду з різними вищими навчальними закладами, де навчаються майбутні юристи, велика кількість студентів, які обрали для себе цю спеціальність, мають чудову можливість відвідувати суд та судові засідання, проходити практику у суді та у майбутньому стати працівником судової установи.