flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зобов'язав садибу "Карпатські зорі" на Яремчанщині заплатити майже 400 тис. грн штрафу за трьох неоформлених працівників

22 січня 2020, 11:01

Третій апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення Дніпровського окружного адміністративного суду, який зобов’язав підприємця Константинова Сергія Петровича заплатити 375 570 гривень штрафу за трьох працівників, які працювали без трудових договорів у садибі «Карпатські зорі» на Яремчанщині.

Управління Держпраці в Івано-Франківській області винесло постанови про накладення штрафу у березні цього року. Досі підприємець оскаржував накладення штрафу у судах.

Як встановила перевірка, підприємець допустив до роботи трьох працівниць. Одна працювала офіціанткою і барменом, друга – прибиральницею, третя – кухаркою. Держпраці склало постанову за порушення вимог ч. 3 ст. 24 КЗпП України, а саме здійснено допуск трьох працівниць до роботи без належного оформлення трудових договорів. Підприємець оскаржив постанову у судах, мотивуючи тим, що уклав з працівницями цивільно-правові договори.

Однак суди визнали дії підприємця неправомірними та зобов’язали сплатити 375 570 гривень штрафу за неналежно оформлені трудові відносини.

КУРС